Velden zijn niet correct ingevuld

Grenzen stellen

Als vrijwilliger zet je je graag in voor een ander. Dit geeft jou voldoening en je ervaart veel plezier in het contact dat je met de mensen in je vrijwilligerswerk hebt. Maar wat als je wordt overvraagd? Als je gevraagd wordt iets te doen wat eigenlijk buiten je takenpakket valt? Soms raak je zo betrokken dat je zelf taken op je neemt. Soms zeg je al ‘ja’ zonder eigenlijk goed na te denken over de taak. En soms moet je ‘nee’ zeggen tegen een verzoek. Veel mensen hebben daar moeite mee. Zeker als je graag een goede relatie wilt houden met de ander. Herkenbaar?

Het is belangrijk als vrijwilliger goed voor jezelf te zorgen. Een van de manieren om dat te doen is grenzen stellen, zowel voor jezelf als naar de mensen waar je mee werkt of die je begeleidt. Goed voor jezelf zorgen en grenzen stellen maakt dat je jouw vrijwilligerswerk nog lang en met plezier kunt uitvoeren.

In deze training sta je stil bij de verschillende grenzen die je kunt tegenkomen. Je ontdekt waar jouw persoonlijke grenzen liggen. Verder kom je erachter wat ‘nee’-zeggen soms zo ingewikkeld of moeilijk maakt. Je leert hoe je dat toch zo goed mogelijk kunt doen, met behoud van de relatie. Je oefent in het voeren van korte gesprekken met situaties uit de eigen praktijk.

Duur van de training
De training is op 17 oktober van 09.30-12.30 uur bij Tinten, Schoolstraat 1, 9461 AA Gieten. 

Doelgroep
De training is bedoeld voor (aspirant) vrijwilligers.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over deze training? Neemt u dan contact op met Marleen Zoeteman of Rinette Timmerman via info@vitaalvrijwilligerswerk.nl of bel met 088-0305100.

https://www.vitaalvrijwilligerswerk.nl/training/training-grenzen-stellen/d4ca6bec-5e2b-4f0e-9135-18f2e07a9d13/

 Gegevens


Aangeboden door
Impuls - VIP!

Adres
Schoolstraat 1, 9461 AA Gieten (Tinten)

Tijdstip
09:30

Uiterste inschrijfdatum
3 okt. 2019

Kosten
€ 0

Reactie sturen naar de aanbieder

Door middel van onderstaand formulier kunt u een reactie plaatsen op deze training. Heeft u al een account bij ons dan kunt u inloggen zodat u niet de gegevens opnieuw hoeft in te voeren.

Hoe wilt u reageren?

Organisatiegegevens

Naam & aanhef

Gegevens

Reactie

Door bovenstaande keuze aan te vinken verklaard u akkoord te gaan met de voorwaarden voor trainingen (opent in nieuw tabblad).

Naar overzicht