Velden zijn niet correct ingevuld

AVG bijeenkomst dinsdag 24 april

Privacywetgeving (AVG) ook voor verenigingen en stichtingen

Je moet als vrijwilligersorganisatie gaan nadenken over welke informatie je nodig hebt om goed te functioneren als organisatie. Is het bijvoorbeeld nog nodig om de adresgegevens van je leden te bewaren als je uitsluitend nog per email of sociale media met ze communiceert? Een kwa beveiliging is het niet alleen voldoende om een databeheerder aan te stellen en je computers te beveiligen. Er moet ook worden nagedacht over wie toegang krijgt tot welke informatie.


De AVG is ook van toepassing voor niet-digitale informatie.  Ook de papieren die nog in mappen op een plank staan, moeten voortaan veilig worden opgeborgen zonder dat onbevoegden daar bij kunnen. 

Het is niet nodig dat vrijwilligers, deelnemers en cliënten voor ieder gebruik van hun gegevens apart toestemming moeten geven.  Wel moet duidelijk zijn wat er met hun gegevens gebeurt.  Ook moet er een mogelijkheid zijn dat mensen bezwaar kunnen maken tegen het gebruik van hun persoonsgegevens.
Datalekken moet je voortaan melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens . Het is verstandig om daarvoor van te voren een protocol op te stellen, zodat duidelijk is wie voor welke actie verantwoordelijk is.

Om vrijwilligersorganisaties te helpen, vindt u op de site van NOV een 7-stappenplan om uw organisatie AVG-bestendig te maken. Hier vindt u ook nog een ander hulpmiddel, waarmee u aan de hand van 14 vragen uw organisatie aan de nieuwe privacy richtlijnen kunt laten voldoen. (Bron: NOV)

Op dinsdag 24 april (19.30 – 21.00 uur) organiseert het VIP Aa en Hunze een bijeenkomst over de nieuwe AVG-wet. Deze avond is voor vrijwilligersorganisaties. Tijdens de bijeenkomst staat het (bovengenoemde) 7 stappenplan van de NOV centraal. Aanmelden? blom@impuls-welzijn.nl of 0592 245917 of via de website.Gegevens


Aangeboden door
Impuls - VIP!

Adres
wordt nog bekend gemaakt

Tijdstip
19:30

Maximum deelnemers
25

Uiterste inschrijfdatum
24 apr. 2018

Reactie sturen naar de aanbieder

Door middel van onderstaand formulier kunt u een reactie plaatsen op deze training. Heeft u al een account bij ons dan kunt u inloggen zodat u niet de gegevens opnieuw hoeft in te voeren.

Hoe wilt u reageren?

Organisatiegegevens

Naam & aanhef

Gegevens

Reactie

Door bovenstaande keuze aan te vinken verklaard u akkoord te gaan met de voorwaarden voor trainingen (opent in nieuw tabblad).

Naar overzicht