Velden zijn niet correct ingevuld
Taalhuis Aa en Hunze

Taalhuis Aa en Hunze Bibliotheek

Vestigingsplaats: Gieten

Taalhuis Aa en Hunze

In de Bibliotheek Gieten is een Taalhuis gevestigd. Een plek voor iedereen die beter Nederlands wil spreken, lezen en schrijven of wil leren werken met de computer. Mensen die Nederlands als moedertaal geleerd hebben en anderstaligen kunnen hier cursussen of een eigen taaltraject volgen. 

Taaldocent

Elke vrijdagmiddag van 13.00 tot 15.00 is een Taaldocent aanwezig. Hij geeft advies en informatie over de mogelijkheden om beter te leren lezen en schrijven. Maak vooraf telefonisch een afspraak met de coördinator van het Taalhuis Theo Wortel.

 

Wat is een Taalhuis?

Het lijkt vanzelfsprekend om goed Nederlands te kunnen lezen, schrijven en spreken. Maar dat geldt niet voor iedereen. Maar liefst 2,5 miljoen mensen in Nederland zijn laaggeletterd: zij hebben moeite met taal, rekenen en werken met de computer. Daarvan is tweederde geboren en getogen in Nederland.

Bibliotheek Aa en Hunze, gemeente Aa en Hunze, Stichting Lezen en Schrijven, het Drenthe College en Werkplein Drentsche Aa hebben de handen ineengeslagen. Samen hebben ze het Taalhuis in Bibliotheek Gieten ingericht. Dé plek waar iedereen terecht kan die aan de slag wil met taal en basisvaardigheden.

Je kunt er informatie krijgen over een passende (digi)taalcursus, het aanbod in de buurt en er zijn computers om op te oefenen. Het Taalhuis is er ook voor vrijwilligers. Zij kunnen er bijvoorbeeld terecht voor onderwijskundig advies of voor geschikt lesmateriaal voor hun cursist(en).

 

Contactinformatie Taalhuis Aa en Hunze

Bibliotheek Gieten
Eexterweg 12 
9461 BD Gieten
Openingstijden Taalhuis: vrijdag van 13.00 - 15.00 uur

Taalhuiscoördinator: Theo Wortel

Mailadres: info@taalhuisaaenhunze.nl
Telefoonnummer: 06 48527411

https://www.bibliotheekgieten.nl/de-taal-leren

https://www.bibliotheekgieten.nl/de-taal-leren