Velden zijn niet correct ingevuld

NL DOET 2017

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2017 was het NL DOET. Ook in de gemeente Aa en Hunze. In totaal waren er 56 klussen aangeboden, deden 38 organisaties mee in 16 verschillende dorpen.

Ook dit jaar zijn er heel veel positieve reacties gekomen op de NL DOET dagen en organisaties kijken terug op gezellige dagen waarop ook veel werk is verzet. Er deden dt jaar ruim 100 gemeente-ambtenaren mee aan NL Doet. Daarnaast deden ook Rabobank - en Impuls medewerkers mee en ook dit jaar waren er weer veel scholieren om bij de klussen te helpen. 

Het fotoalbum geeft een mooie impressie van NL DOET met hieronder ook enkele reacties van de klusaanbieders. 

 

 

Onze NL doet klussen gingen zaterdag zeer voorspoedig. We hadden ongeveer 20 vrijwilligers, die veel werk hebben verzet. O.a werden zo'n 40 stoelen opnieuw bekleed en werd de parkeerplaats gerestaureerd . Ter illustratie een paar foto's. 

(Secretaris Bestuur Dorpshuis De Eekhof)

 

Hierbij wat actie foto's van afgelopen vrijdag. Meiden, heel erg bedankt voor jullie bijdrage en inzet. Jullie mogen best nog wel een keer komen. 

(Het team van Brik & Brak)

NL doet op de Balloohoeve een groot succes! Zaterdag 11 maart was het nl doet op de Balloohoeve. Wij hadden vele aanmeldingen wat natuurlijk erg fijn is. Sommige vrijwilligers doen al jaren mee met de nl doet dag en ervaren het dan ook als een soort reünie. Vrijdag zijn wij begonnen met de voorbereiding zodat zaterdag iedereen aan de slag kan. Wij hadden verschillende klussen. En wat waren we blij met het vooruitzicht op goed weer want een aantal klussen moeten buiten gedaan worden. Op zaterdag startten wij om 9.00 met elkaar in de schuur met koffie/thee en zelf gebakken cake. Daarna werden de klussen verdeeld. Het atelier werd opnieuw gesausd. De planten bakken werden gemaakt, schoongemaakt en weer gevuld met mooie plantjes. Ook de krans bij de winkel werd weer opnieuw in de voorjaarsstijl  gemaakt. In de schuur werden de picknick banken opnieuw gebeitst. Er is door een aantal mannen een mooi hek geplaatst. Ik geloof dat het menig zweet druppel heeft gekost maar toen ze  op gang kwamen gingen de mannen als een speer. Uiteraard werd er tussen de  klussen door koffie gedronken met weer een lekkere cake. In de nieuwe paardenschuur zijn er wanden in de silolak gezet en is het prikbord in de grondverf gezet. Om 12.15 was er de beroemde soep van Alie met lekkere broodjes. Na de lunch zijn wij nog verder gegaan met klussen en tegen 15.00 waren alle klussen klaar en kijken wij met een tevreden gevoel terug op deze dag. De deelnemers van de Balloohoeve hadden voor de vrijwilligers van de nl doet dag knieppert gebakken als dank voor hun hulp. Ik wil dan ook graag alle vrijwilligers bedanken voor hun hulp. (Balloohoeve)

Totaal 9 vrijwilligers hebben onze klus geklaard (Stichting Wielerpromotion)

Het was weer een succes!! Het was een prachtige dag, mooi weer, iedereen deed z'n best. Veel gedaan in een paar uur tijd. De brandweerauto zakte weg toen ze bij het bosje bij de Eexterweg alle gedumpte huisraad op gingen halen. Het was hilarisch om te zien hoe een klein groepje mensen probeerden de brandweer auto los te duwen! Met een lier is het gelukt. Hierbij bedanken we de gemeente voor hun materiaal, hun hulp in mankracht maar ook voor de zalige lunch! (Commissie Dorpsbelangen Annen)