Velden zijn niet correct ingevuld
Mensen maken Aa en Hunze

 

Het Nationaal jaar Vrijwillige Inzet 2021 heeft als titel:

Mensen maken Nederland........  

 

Mensen maken Nederland is een initiatief om meer en nieuwe mensen uit te nodigen zich vrijwillig in te zetten voor de samenleving. Bij voorbeeld bij uw organisatie of bij u in de buurt.

 

Het NOV organiseert samen met lokale ondersteunende en uitvoerende organisaties dit nationale jaar. Het NOV biedt veel handige, interessante en bruikbare informatie, webinairs en een toolkit om het nationale jaar vorm en inhoud te geven.

 

In Drenthe werken de VIP's en Steunpunten Vrijwilligerswerk samen om campagne "Mensen maken Drenthe" uit te voeren 

In de gemeente Aa en Hunze heet de campagne: Mensen maken Aa en Hunze. ‚Äč

In dit jaar worden volgende acties uitgezet: 

- filmpjes 

- waardering

- interviews

-  posters - zoals hiernaast: zelf te maken via plaatjesmaker

- .....

 

 

 

Achtergrond informatie:

In Nederland zetten jaarlijks al miljoenen mensen zich vrijwillig in voor anderen en hun omgeving. Dat lijkt heel veel, maar de helft van alle Nederlanders boven de 15 doet dit niet. Juist in deze tijd van corona, en dadelijk ook in het nieuwe normaal, draagt vrijwilligerswerk bij aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken zoals toenemende armoede, eenzaamheid en behoefte aan zorg. Naast de bestaande behoefte aan vrijwilligers voor maatschappelijke activiteiten zoals voor besturen, natuuronderhoud, plezier, aandacht, schoonheid, veiligheid, dagbesteding en opvang, is het van belang dat meer mensen de urgentie alsook het plezier voelen om vrijwilligerswerk te doen. Daarom hebben vrijwilligersorganisaties en partners de handen ineen geslagen om een jaar lang aandacht te vragen voor de waarde van vrijwillige inzet en meer mensen uit te nodigen dit ook te gaan doen.