Navigatie overslaan
Stel je vraag: (0592) 245 917 di en wo 9.00 – 12.00 uur
|Home|Over ons|Nieuws|Agenda|Contact
   
Terug naar Nieuws

Meedoen vanaf dag 1

Gepubliceerd op:

Vrijwilligerswerk door asielzoekers en statushouders. Vanaf 1 januari 2022 is de nieuwe Wet Inburgering definitief in werking getreden. Het doel van de Wet inburgering 2021 is dat inburgeringsplichtigen zo snel mogelijk meedoen in Nederland.


Een combinatie van leren van de taal en meedoen aan de Nederlandse samenleving is een belangrijk onderdeel van het nieuwe inburgeringsstelsel. Vrijwilligerscentrales en welzijnspartijen spelen direct of indirect een belangrijke rol bij de inburgering.

Binnen het programma #Meedoen hebben we een aantal jaren ervaring opgedaan in wat er komt kijken bij het organiseren van vrijwilligerswerk voor en door nieuwkomers (asielzoekers en statushouders).

Praktische tips en andere resultaten uit het project #meedoen plus informatie en documenten van externen over het werken met en begeleiden van de doelgroep asielzoekers en statushouders delen we graag met u op vrijwilligerswerk.nl/meedoenvanafdag1.

Op deze pagina zijn ook het Aan de slag Handboek en de Aan de slag-Atlas te raadplegen voor tips.

 

NLdoet: “Het was echt een geslaagde dag!” 

18-03-2024
Afgelopen weekend was het NLdoet, een jaarlijks terugkerende, landelijke vrijwilligersactie die georganiseerd wordt door het Oranje Fonds. I…
Lees meer over NLdoet: “Het was echt een geslaagde dag!”