Velden zijn niet correct ingevuld

Doet u mee met NL DOET 2018?

Elke maatschappelijke organisatie kent het: klussen en activiteiten die belangrijk zijn maar waar de mankracht voor ontbreekt. Het opknappen van een gebouw, repareren van speelgoed, lenteklaar maken van een moestuin of een lunch organiseren voor eenzame buurtbewoners…..... Voor dat soort klussen organiseert het Oranje Fonds ook in 2018 weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Doet u ook (weer) mee op 9 en 10 maart?


Financiële bijdrage en gratis promotie
Het Oranje Fonds heeft in totaal € 2 miljoen beschikbaar als bijdrage voor materialen, entreebewijzen en catering. U kunt tot 30 januari maximaal € 400,= per locatie aanvragen. Doe snel een aanvraag, want op=op. Op nldoet.nl leest u de voorwaarden en vindt u het aanvraagformulier. Iedere organisatie krijgt begin maart ons NLdoet promotiepakket. In februari 2018 roepen wij heel Nederland op om tijdens NLdoet de handen uit de mouwen te steken. Zo maken we samen van NLdoet een succes!

Tips & inspiratie
In meer dan 10 jaar NLdoet hebben we heel veel fantastische klussen voorbij zien komen. We geven u graag een paar mooie voorbeelden ter inspiratie:

  • Vrijwilligers verzorgden een high tea in een verzorgingshuis. Terwijl de bewoners zaten te genieten van al het lekkers werden hun rollators door een heuse ‘rollator wasstraat’ gehaald.
  • Tijdens een grote klus op een zorgboerderij voor kwetsbare jongeren legden vrijwilligers samen met de jongeren een moestuin aan en werd er een speciaal wandelpaadje gemaakt voor verliefde stelletjes.
  • Vrijwilligers van een studentenvereniging bezorgden kinderen met een beperking een geweldige middag door samen taarten te bakken.
  • Vele handen maken licht werk. Zeeverkenners en vrijwilligers sopten samen het hele clubhuis schoon en voorzagen het ook nog van een mooie muurschildering om de boel op te vrolijken.

Het Oranje Fonds helpt u graag bij de organisatie. Voor veel voorkomende klussen hebben wij voorbeeld-draaiboeken ontwikkeld. Overweegt u mee te doen maar weet u niet precies hoe? Kijk op www.nldoet.nl voor deze handige draaiboeken en nog veel meer slimme tips!

Contact
Vragen over NLdoet? Neem contact op met het NLdoet team via nldoetaanvraag@oranjefonds.nl
of bel tijdens kantooruren: 0900-4488448 (lokaal tarief).
Meer weten over de collecte? U kunt ons bereiken via collecte@oranjefonds.nl.

U kunt ook contact opnemen met het VIP Aa en Hunze, 0592 245917.

 


Naar het overzicht